Új címünk: 1105 Gitár utca 4  | NYITVATARTÁS: kedd-péntek: 10-18, hétvége: 10-18
Torta rendelés 5 nap. Egy héten belül érdeklődjön telefonszámunkon az elvihető tortákról. 

Nincs karácsony bejgli nélkül

A bejgli kialakulásának története homályos. Az egyik elmélet szerint a pozsonyi kifliből (patkóból) mikulásra készült először bejglire emlékeztető apró sütemény, amelyet a pékek a gyerekek között osztottak szét, az apró bejgliből alakult ki e karácsonyi sütemény mai formája  A másik elmélet szerint Sziléziából származik, és osztrák közvetítéssel jutott el hozzánk.

A klasszikus töltelékek a mák és a dió már közelebb visz bennünket az ünnephez. A bőséget, termékenységet szimbolizáló mák, a jó létet, gazdagságot, egészséget jelképező, rontás ellen védő dió jól illik a karácsonyhoz.

Azt azonban biztos forrásból állíthatjuk, hogy a Zelenák Sütiház mákos és diós bejglije a sütiház gluténmentes műhelyéből származik és 2016-ban nyerte el jelenlegi formáját. Úgy sikerült egészséges és a hagyományos társaival egyező állagú és finomságú, ámde egészséges bejglit előállítani, hogy a töltelék közben megtartotta a legenda szerint jó tulajdonságait.

Mindezt csak azért adjuk közre, hogy érezzék, hogy az Önök karácsonyi asztaláról sem hiányozhat a mákos és diós bejgli egészséges (paleo vagy glutén és laktózmentes) változata, amelyet szent este már nem tudnak beszerezni.

De most még igen! Mint azt korábban írtuk, a karácsonyi bejglit csak rendelésre sütjük, szeretnénk, ha mindenkinek jutna belőle, ezért kérjük, hogy legkésőbb 21.-ig (kedd) adják le megrendeléseiket.

Kosár