Új címünk: 1105 Gitár utca 4  | NYITVATARTÁS: kedd-péntek: 10-18, hétvége: 10-18
Torta rendelés 5 nap. Egy héten belül érdeklődjön telefonszámunkon az elvihető tortákról. 

Segítséget kérünk, hogy legyen jövőnk: avagy egy kis tortaológia

Ha lehet hinni a forrásoknak, Nagy Sándor etette tortával először hadseregét, akik épp akkor vettek el 1-1 perzsa leányt, vagy özvegyet. Szóval a torta már az ókorban is létezett és lakodalmi étek volt.

Sajnálatosan azt tapasztaljuk, hogy sokak fejében az a tévképzet él, hogyha betérnek egy speciális, ételallergiások számára létrehozott cukrászdába, akkor azonnal elvihetően, vagy másnapra az 1-2 személyes minitortától (ami egyébként, csak legenda szinten létezik), a 8 szeletes zsúrtortán át (maximum 4-6 személy részére ajánljuk, többnek nagyon kevés lesz) 12 szeletes átlagos tortán keresztül, a nagyobb 16-20 szeletes nagy tortákig, 50 ízben, 25 különböző egyedi allergiás esetre felkészülten, minden kombinációt tartunk szinten.

Pedig, hogyha józan halandó ember, megszemlél közelebbről egy sima cukrászdát, ahol cukorral, liszttel, tejjel, mindenféle káros anyagokkal dolgoznak, a cukrászda méretével és a cukrászok számával egyenes arányban találhat ott kész tortákat és ott is csak az van, ami készen van, nem tudnak ripsz-ropsz összedobni nekünk egy másikat.

Napi szinten találkozunk avval a problémával, hogy valakinek vagy egy egész családnak, olyan sokrétű az ételérzékenysége, hogy a meglévő receptjeinket is módosítani kell (ami persze plusz idő, munka és kísérletezés), hogy biztonságos legyen.

Az egész országból jönnek hozzánk, mert mi szívből csináljuk, azért mert mi magunk és családunk számos tagja is érintetett. Azért kelünk fel minden nap, hogy emberek boldogok lehessenek a szülinapi tortájukkal, amiből végre ők is ehetnek és nem lesznek rosszul.
Kicsik vagyunk, de szeretjük ezt csinálni, nagyon sajnálnánk, ha csak azért kellene bezárjunk, mert meggondolatlanság miatt ellehetetlenül a munkánk.

Heti 100+ tortát is meg tudnánk sütni, ha tudnánk előre tervezni. De mivel a többségnek szerdán/csütörtökön jut eszébe, hogy péntekre/szombatra tortát szeretne így maximum 20-25 rendelést tudunk teljesíteni. Mérhetetlenül elkeserít minket, amikor emiatt nem tudunk  felvenni további rendeléseket.
Korlátozott számban, méretben és néhány ízben tartunk ugyan kész tortákat, mert készülünk a hétvégére, de sajnos ez nem mindig esik egybe a vásárlók elképzeléseivel és ételérzékenységével.

Kérünk mindenkit, akinek ételérzékenysége van és szeretne, garantáltan biztonságos, minőségi anyagokból készült, káros anyagoktól mentes, finom tortákat, hogy egy héttel hamarabb rendelje meg, vagy ha “vészhelyzet van”, fogadja el, hogy csak kevésből tud válogatni.

Amennyiben sikerül megvalósítani, hogy előre tudjunk tervezni és dolgozni, mi is merünk tovább fejlődni és egy nagyobb helyen, több emberrel, még több ételérzékenységben szenvedő embernek tudnánk igazán boldog születésnapi/családi élményt okozni.

Köszönjük

 

Forrás: http://sparheltblog.blogspot.hu/2016/03/a-torta-tortenete.html

Kosár