Új címünk: 1105 Gitár utca 4  | NYITVATARTÁS: kedd-péntek: 10-18, hétvége: 10-18
Torta rendelés 4 nap. Azonnal elvihető desszertjeinkről érdeklődjön telefonszámunkon. 

“Határidő” – egy mese az esküvői tortáról

„Legyen a málnakrém!”

„Biztos?” – jött azonnal a kérdés Esztertől a Viberen.

Nagyon fontosnak érezte ezt a tortakérdést, ezért nagyon alaposan utánajárt a témának. Mondjuk ez érthető, ha az ő apja lenne cukorbeteg, valószínűleg ő is többet foglalkozna az esküvői torta ízével.

De most nem érdekelte annyira, most csak a leadási határidő foglalkoztatta, ami kora tavasszal, mikor megkérte Eszter kezét, még csak egy távoli., veszélytelen dolognak tűnt, mára azonban gyomrot szorító, mindent maga alá gyűrő szörnyeteggé vált. Két nap, még két idegtépő nap és neki – meg persze a csapatának – át kell adnia a tornatermet, amin már nyolc hónapja dolgoznak.

„???”

Próbált dolgozni, összeállítani az átadás-átvételi dokumentációt, de mindig akadt valami, ami kizökkentette.

Most a torta íze.

Azt hitte, már tisztázták ezt, és az elmaradhatatlan csokoládé mellett gesztenye és oroszkrém lesz. A múlt héten viszont Eszter ráakadt a Zelenák Sütiházra, ahol nemcsak glutén-, de cukormentes esküvői formatortákat is készítenek és a legminimálisabbra szorítják az adalékok mennyiségét.

Hívta is pénteken, hogy menjenek együtt és kóstoljanak, de persze nem ért rá a munka miatt, amit Eszter zokon is vett. Szerencsére Ági ráért, Eszternek nem kellett egyedül elmennie a Bécsi útra. Ahonnan két teljesen bezsongott lány tért vissza, így az aznap estére tervezett munka reggelre tolódott, mert meg kellett hallgatnia, hogy mennyire finom a paleo epermousse torta és a matchás gluténmentes sakura mousse, amit a Távol-Kelet ihletett.

Esküvői tortának mondjuk nem alkalmasak, mert nem burkolhatóak be fondant-nal, ezért a Málnakrém, Mogyorókrém, Bécsi trüffel, Dobos torta, Raffaello, Erdei-gyümölcskrém, Eszterházy, Mákkrém, Eperkrém, Mandulakrém és Diókrém felhozatalból kellett választaniuk.

Mert azt mondani sem kell, az előzőleg kinézett cukrászda ugrott és Eszter már ajánlatot is kért Zelenákéknál. Az 1.100 és 2.400 forint közötti szeletárak a garantáltan mindenmentes torták esetében tényleg elég jó árnak számítanak. Ráadásul így Eszter apja, Bandi papa is ehet az egyetlen lánya esküvői tortájából.

„Hahó! Biztos a málnakrém? Kérlek, jelezz vissza, hogy egyeztethessek a cukrászdával, beférünk-e az akcióba! Meg a Kicsi Gesztenye ország cukormentes tortájáról is meg szeretném kérdezni őket, hogy van-e náluk!”

Tényleg, a lányok említették is ezt a bevezető akciót, hogy 150.000 forint feletti rendelés esetén ingyenes a szállítás és elengedik a szervízdíjat is.

Gyorsan ki is találták, ha innen rendelik az aprósüteményeket is, nem csak egyszerűbb lesz a szervezés, de még talán kicsit olcsóbban is kijönnek. A lányok kiválasztották gyorsan az új ízeket is, így az Eszterházy és a Dobos mellé neki már csak a gyümölcsös ízt kellett kiválasztani.

Természetesen elfelejtette, ezért gyorsan meg kellett néznie a honlapon.

„Persze, hogy biztos. Málnakrém!” – írta, mintha már napok óta biztos lenne a dolgában.

Aztán hirtelen ötlettől vezérelve folytatta:

„Lenne kedved hazafelé jövet kettesben megkóstolni azt a Kicsi Gesztenyét?”

Mert vannak fontosabb dolgok is, mint a határidő.

Kosár