Új címünk: 1105 Gitár utca 4  | NYITVATARTÁS: kedd-péntek: 10-18, hétvége: 10-18
Torta rendelés 5 nap. Egy héten belül érdeklődjön telefonszámunkon az elvihető tortákról. 

Karácsonyi segítség

Túl vagyunk a halottak napján és a Mindenszenteken, a Mikulás is megpakolta mindenféle édességgel a jó gyerekek fényesre pucolt, ablakban hagyott cipőjét. A tévében lassan feltűnik Kevin, McClane hadnagy a piszkos trikójában, és a táncoló miniszterelnök, az üzletekben pedig hegyekben áll a szaloncukor és végtelenítve megy a Jingle Bells és Mariah Carey. Igen, ezek csak egyet jelenthetnek: idén is elkerülhetetlenül érkezik a karácsony

Az ünnep

A karácsony a húsvét után a második legnagyobb keresztény ünnep, Jézus Krisztus földi születésének emléknapja: az öröm és békesség, a család és gyermekség, az otthon és szülőföld ünnepe.

A Biblia leírása szerint Jézus kifejezetten szegény körülmények között egy istállóban született, mert minden fogadó tele volt és senki nem fogadta be a házába a várandós feleségével, Máriával úton lévő Józsefet, az ácsot.

A történet szerint három napkeleti bölcs (a „háromkirályok”) indultak útnak ajándékokkal köszönteni a születendő Messiást, és egy fényes csillag vezette el őket Jézushoz.

A keresztény ünnep aztán világszerte elterjed és ma már sok, nem keresztény ember is ünnepli világszerte az emberi szeretet ünnepeként. A modern és népszerű ünneppel pedig egyre nagyobb mértékben jár együtt az ajándékozás, a karácsonyi zene külön helyet követelt magának a popkultúrában, elterjedtek a karácsonyi vásárok, a karácsonyi ebéd, a karácsonyfa-állítás és az olyan ünnepi hangulatú tárgyakkal való díszítés, mint a karácsonyi égők, a színes üveggömbök, a girlandok, vagy a fagyöngy.

A karácsony, az év vége azonban nem mindig a legkönnyebb és leglazább időszak a munkahelyeken, sőt, a főiskolai, egyetemi vizsgaidőszakok is elkezdődnek már decemberben! Az év végi zárás, a kimutatások és az utolsó megkötendő szerződések között ilyenkor kell helyet találni a céges, munkahelyi ünnepléseknek, netán még oda is ajándékot kell venni a sorsoláson kihúzott, alig ismert kollégának.

Sokan persze előre kitalálják, hogy kinek milyen ajándékot szánnak, jó előre – akár online – meg is veszik, megtervezik a karácsonyi menüt, és december huszadika körül már nincs is más dolguk, mint két Last Christmas között forralt bort szürcsölgetni és ajándékokat csomagolni.

Többen vannak azonban azok, akik ilyen-olyan okok miatt nem tudnak ennyire előre tervezni és ezért a karácsony előtti utolsó napjaik feszített tempójú rohanással telnek. Pontyot rántani, halászlevet főzni, káposztát tölteni és bélszínt sütni nem tudunk, ezekkel nélkülünk kell megbirkóznia minden háziasszonynak (és háziúrnak), süteményekben azonban otthon vagyunk!

Nézzük, miben tudunk segíteni, hogy glutén- és tejmentes, alacsony kalóriatartalmú, mégis finom édességek koronázhassák meg az ünnepi ebédet vagy vacsorát!

Az aranybarna, repedésmentes, omlós, töltelékben gazdag bejgli szinte egyetlen asztalról sem hiányozhat karácsonykor, noha elkészítése nem egyszerű feladat.

Karácsony a Zelenák Sütiházzal

Nálunk azonban mákos, diós, aszalt szilvás, és gesztenyés is készül, sőt, hogy könnyebb (vagy épp nehezebb) legyen a választás, üzletünkben ingyenesen megkóstolhatóak. Aztán ha megvan a vágyott íz, csak a rendelést kell leadni személyesen, webáruházunkban a Karácsony kategória alatt, esetleg a Wolt-on vagy a NetPincéren keresztül (előreutalással), majd legkésőbb december 21-én, szombatig átvenni őket.

A diós-lekváros-csokis finomság, a zserbó sokak kedvence, az ünnepek alatt sem nagyon lehet vele mellényúlni. Elkészíteni viszont igen nagy macera. Hagyják is ki nyugodtan (a sütőben úgyis kell a hely a pulykának…), bízzák csak ránk, de ne nagyon késlekedjenek, már nincs sok idejük! Ha december 10-ig leadják rendelésüket, még biztosan el tudjuk készíteni és a karácsony előtti utolsó nyitvatartási napunkon, december 21-én át tudják venni. Érdemes egy kicsit többet rendelni, mert nehéz ellenállni neki és már karácsony előtt is fog belőle fogyni, ezt garantáljuk!

Ahol többen ülnek körbe egy ünnepi asztalt, szinte mindig előkerül egy torta is. Pláne, ha van a társaságban egy Istvánka, vagy egy Ádám, aki van annyira szerencsés, hogy még a születésnapját is karácsony környékén ünnepli… A klasszikusok mellett a legvadabb formatorta ötleteket is meg tudjuk valósítani, sőt, egy karácsonyi és egy rénszarvasos kivitellel is készülünk az ünnepi időszakra. Pár kattintás és néhány nap után már át is vehetőek a pazar finomságok.

Spóroljanak időt és energiát, bízzák ránk a karácsonyi édességek elkészítését!

Kosár