Új címünk: 1105 Gitár utca 4  | NYITVATARTÁS: kedd-péntek: 10-18, hétvége: 10-18
Torta rendelés 4 nap. Azonnal elvihető desszertjeinkről érdeklődjön telefonszámunkon. 

Őszi túlélési tippek, avagy ismét itt a vitamin és a tea „korszak”

Sajnos a következő óraátállítás, így a tavasz is még nagyon messze. Egyre korábban sötétedik, mi pedig egyre gyakrabban érezzük enerváltnak, fáradtnak magunkat. Hogy a hűvös őszben is meglássuk a szépet (a természet gyönyörű színein és csodálatos termésein kívül), pörgessük fel szervezetünket. Máris mondunk néhány tippet, hogyan maradhat energikus – és egészséges – ebben a gyönyörű évszakban.

Aludjon sokat!

Már természetesen, amennyit csak lehet, vagyis tudunk. Nem buzdítanánk senkit arra, hogy ránk hivatkozva elkéssen munkahelyéről vagy az iskolából. Az azonban tény, hogy az óraátállítással hamarabb sötétedik, így szervezetünk a szokottnál fáradtabb. Testünknek több feltöltődésre van szüksége, ezért nem árt, ha időben nyugovóra térünk. Igyekezzünk minden este azonos időben ágyba jutni, hiszen a megfelelő mennyiségű és minőségű alvással immunrendszerünket is támogatjuk.

 

Sok-sok vitamin!

Közhely ugyan, de igaz. Ahhoz, hogy egészségesek maradjunk, szervezetünket el kell lássuk megfelelő mennyiségű vitaminnal és ásványi anyaggal. És az is köztudomású, hogy azok a zöldségek és gyümölcsök, amiket manapság fogyasztunk, már nem tartalmazzák azt az „adagot”, amelyet úgy 50 éve még igen. Ezért is fontos, hogy ezt a „problémát” különböző táplálékkiegészítők szedésével küszöböljük ki, amelyre lenne egy tökéletes javaslatunk.

 

GAL vitaminok és táplálékkiegészítők

Azért választottuk anno a GAL vitaminokat és táplálékkiegészítőket, mert termékeik fejlesztése során legfontosabbnak a természetességet és a hatásosságot tartják. Minden GAL termék a benne lévő összetevőket olyan formában és arányban tartalmazza, ahogyan azok természetes élelmiszereinkben is előfordulnak. Polcainkon minden GAL vitamint és táplálékkiegészítőt megtalál, így egy finom gluténmentes sütemény elfogyasztása közben kiválaszthatja, melyik az, amelyik az Ön számára fontos tápanyagokat tartalmazza.

 

Sportoljon!

Igen, valóban nehéz rávenni magunkat. Sokkal jobb egy fárasztó és nehéz, munkahelyen (vagy home office-ban a számítógép asztal előtt ülve) otthon, a fotelban beburkolózni egy takaró alá kedvenc forró csokinkkal. De a rendszeres testmozgástól, higgye el, sokkal energikusabb lesz. Ráadásul már akár kétnaponta 30 perc mozgás amellett, hogy fitten tart, hangulatunkra és alakunkra is pozitív hatással lesz. Ezért ha messze lakik tőlünk, tömegközlekedés helyett inkább sétáljon el hozzánk és szippantson mélyeket a friss, hűvös őszi levegőből. Jutalmazza meg magát nálunk egy gluténmentes, 100%-ban alakbarát süteménnyel.

 

Még több folyadék!

Igaz, hogy ez nem kifejezetten őszi tanács, de igyon sok-sok folyadékot. Szervezetünk legfontosabb tápanyaga a víz, amely testünk úgy 50-60%-át teszi ki. Nagyobb mennyisége sejten belül, kisebb pedig sejten kívül található. Fontos szerepet játszik abban, hogy szervezetünk egészségesen működjön: többek között biztosítja a vérkeringést, a vér összetételét befolyásolja, a salakanyagok és gázok oldását és szállítását szabályozza, az ízületek megfelelő működését is biztosítja.

 

Herbatea Manufaktúra

Sajnos a kávé, a kakaó, a forró csoki, a cukros italok és egyéb gyümölcslevek aligha számítanak víznek. Bár kétségtelen, hogy egytől egyig folyadékok. Fogyasszon helyettük egy (vagy több) bögre forró teát, ami garantáltan jól fog esni ebben a hűvös, őszi időben. Polcainkon megtalálhatóak a Herbatea Manufaktúra gyógynövényteái, mézben oldott gyógynövényei, gyógynövényszörpjei és fűszerei. Ezek a termékek családi vállalkozásban, generációk óta szívvel-lélekkel készülnek, ráadásul nem tartalmaznak tartósítószert, ízfokozót és aromát.


Ha feltöltené vitaminkészleteit, beszerezne pár táplálékkiegészítőt vagy betárazna teából, szörpökből, mézből és fűszerekből, esetleg enne egy finom gluténmentes süteményt és inna mellé egy finom kávét, szeretettel várjuk Sütiházunkban a megszokott nyitvatartással.

 

Kosár