Új címünk: 1105 Gitár utca 4  | NYITVATARTÁS: kedd-péntek: 10-18, hétvége: 10-18
Torta rendelés 4 nap. Azonnal elvihető desszertjeinkről érdeklődjön telefonszámunkon. 

4+1 tavaszi mozgásforma, avagy „hurrá süt a nap és irány a(z Óhegy) park!”

„Ép testben, ép lélek” – tartja a mondás. És milyen igaz. Ha sportolunk, mozgunk az jó hatással van nemcsak a testi, de a lelki egészségünkre is. Arról nem is beszélve, hogy ha mindezt a szabadban, tavaszi napsütésben tesszük, akkor még szervezetünk működéséhez elenegedhetetlen D-vitamint is begyűjthetünk.

Nézzük, melyek azok a mozgásformák, amelyekre a tavasz első sugarai szó szerint hívogatják az embert.

1. Futás

Testet-lelket feltöltő, szuper mozgásforma a hosszú és hideg tél után kocogni egyet a szabadban, friss levegőn. Az első, kellemesen meleg napsugarak téged is ki fognak csalogatni futni egyet. Nincs más dolgod, mint felvenni a nyúlcipőt – akarom mondani a futócipőt – és kocogni az Óhegy park rekortán futópályáján.

2. Nordic walking

Ennek a Finnországból indult sportágnak a lényege, hogy pár speciális bot és egy különleges gyaloglótechnika segítségével gyűrjük le a kilométereket. Egyesíti a futás és a gyaloglás előnyeit: segítségével fejleszthető az állóképesség, az izomerő és a mozgáskoordináció. Kiváló időtöltés tavasszal, szikrázó napsütésben, például az Óhegy parkban.

3. Görkorcsolya

Egy időben nagyon divat volt, aztán már csak elvetve lehetett látni egy-két görkorcsolyázót. Manapság azonban mintha ismét előkerült volna a gardróbszekrények mélyéről. Újra egyre több görkorizót látni, amely amellett, hogy remek szórakozás, valljuk be, szuperül igénybe veszi az izmokat, formálja az alakot és rengeteg kalóriát is égethetsz vele. Ne felejtsd el azért a megfelelő védőfelszerlést, mielőtt az Óhegy parkban gurulnál párat. Mert elég egyetlen kavics a kerekek közé…

4. Roller

Sokáig a gyerkőcök hódolhattak eme remek sportnak, mígnem valaki rájött, milyen praktikus a felnőtteknek is. Igaz, manapság már mindenhol elektromos rollerbe botlani (szó szerint), mi most mégis inkább a hagyományos verziót preferálnánk. Hiszen nemsok testmozgás végezhető egy olyan rollerrel, amire csak fel kell pattanni. Ha teheted, rollerezz tehát a régi módszerrel: hajtsd magad a parkban és élvezd közben a napsütést.

+1 Séta + egy „négylábúval” vagy gyerkőccel

És hogy gyermekeink és/vagy négylábú társunk is begyűjthessen némi D-vitamint, vigyük őket is magunkkal, hiszen az Óhegy parkban hatalmas játszótér várja az aprótalpúakat, valamint egy szuper kutyafuttató, bundás barátainkat.

Bármelyik mozgásformát is válaszd, miután kisportoltad magad és elfáradtál, mindenképpen ugorj majd be az X. kerületi Óhegy park, Gitár utca felőli sarkán található Zelenák Sütiházba (nyitás remélhetőleg március közepétől), hogy egy frissítővel és egy finom mentes süteménnyel jutalmazd meg magad (és gyermeked). (Sajnos négylábú pajtásod ebből kimarad, nekik ugyanis szigorúan tilos az édesítőszer!)
Alig várjuk, hogy megnyithassunk és végre ismét teli süteményespulttal várjunk szeretettel!

Kosár