Új címünk: 1105 Gitár utca 4  | NYITVATARTÁS: kedd-péntek: 10-18, hétvége: 10-18
Torta rendelés 4 nap. Azonnal elvihető desszertjeinkről érdeklődjön telefonszámunkon. 

Hogyan hűtsd le magad ezekben a forró napokban?

Tombol a kánikula! Mondhatnánk, hogy egész télen erre vártunk, meg hogy ezt a vízparton lehet csak elviselni… Ez mind igaz is. És ha már tényleg ezt kívántuk a havas esőben, és még tenger sincs a közelünkben, akkor próbáljuk meg „túlélni” ezeket a forró napokat. Máris mondjuk, hogyan!

Természetesen ilyenkor a legjobb egy hűvös irodában, szobában, vagy bárhol, ahol nem forr fel az ember agyvize még jobban. Ha lehet, 11 és 15 óra között ne nagyon merészkedjünk ki, mert a rendkívül erős UV sugárzás nem tesz jót a bőrünknek. Illetve hamar hőgutát is kaphatunk a hőségben.

Azért a légkondi elé se feküdjünk be bikiniben, hiszen ki szeretne a rekkenő hőségben az orrát fújni, mert megfázott a klíma miatt? Inkább vegyünk – ha tehetjük – egy hideg zuhanyt: pár percig csapassunk a hűs vizet magunkra, amennyiben módunkban áll. Ha lehet, naponta többször is.

Ha nem tudunk zuhanyozni, akkor egy nedves törölköző is megteszi. Töröljük át testünket vele, vagy tegyük a tarkónkra, esetleg a fejünkre. Nagyon kellemesen hűsít pillanatok alatt.

Sokan javasolják ilyenkor, hogy ha a fagyasztóban jégkockát készítünk, ne csak az italunkba tegyünk, hanem dörzsöljük át a csuklónkat és a karunkat is vele. Azonnal érezni fogjuk frissítő hatását.

Köztudomású, hogy bizonyos ételek hűtenek, míg mások fűtenek minket belülről. Érdemes ezért a kánikulában sok zöldséget és gyümölcsöt, illetve halat fogyasztani. Kerüljük a zsíros, nehezen emészthető, fűszeres ételeket.

Érdekesség, hogy például a csípős ételeket kifejezetten ajánlják ilyenkor, hiszen azáltal, hogy izzadunk az elfogyasztásukkor, lehűl a testünk. Ezért van az, hogy a mediterrán, valamint melegebb éghajlatú országokban előszeretettel fogyasztanak csípős ételeket.

Sok országban forró vagy langyos teát fogyasztanak a melegben, ami egyáltalán nem ördögtől való. Ugyanis az emberi test optimális hőmérséklete úgy 36°C. Magasabb belső hőmérséklet esetén azonnal aktiválódnak izzadságmirigyeink és elkezdünk hőt leadni, azaz verejtékezni.

Ha forró italt kortyolgatsz, akkor hamarosan jön a válaszreakció a szervezetedtől, azaz izzadni kezdesz. Az izzadság párolgása azonban hőt von el a szervezettől, így kevésbé lesz majd meleged. Gondoltad volna?

Persze, attól még ihatsz hideg teát is! A mi tippünk a Herbatea Manufaktúra Jókedv, Mentakoktél és Frissülj fel! fantázianevű teái, amelyek hidegen szuperül felfrissítenek. Próbáld ki a gyógynövény szirupokat is, amelyekből rögtön nagyobb mennyiséget készíts, majd kancsóban be a hűtőbe. És csak előkapod, ha frissítőre vágysz!

A mi tippünk ebben a kánikulában a nagy adag mentes fagyi is, amely szuperül lehűti még a legforróbb fejűeket is. Ráadásul kedden megérkezett hatalmas hűtőpultunknak köszönhetően már 14 féle mentes főzött fagylalt ízből választhattok! Higgyétek el, jól fog esni ebben a kutyamelegben!

Mindenkit, aki betér hozzánk, megkínálunk egy pohár szűrt vízzel, hiszen ebben a melegben nagyon fontos a folyamatos folyadékpótlás és mi ezt jól tudjuk!

Várunk Titeket ma is 19 óráig, sok-sok mentes süteménnyel és fagyival!

Kosár