Új címünk: 1105 Gitár utca 4  | NYITVATARTÁS: kedd-péntek: 10-18, hétvége: 10-18
Torta rendelés 5 nap. Egy héten belül érdeklődjön telefonszámunkon az elvihető tortákról. 

Így töltődj a szabadságod alatt – tippek arra, hogyan szállj ki a mókuskerékből!

Egy kis szabadság mindenkinek kötelező, hiszen mindenkinek kell egy kis testi-lelki pihenés, töltődés. Ilyenkor fontos, hogy ha tehetjük, még véletlenül se foglalkozzunk munkával – lehetőleg ne vigyünk belőle haza, ha nem megyünk nyaralni. Vagy ha tehetjük, menjünk valahová belföldön vagy külföldön, akár néhány napra vagy egy teljes hétre, ahol nyugalom vár és kicsit ki tudunk szakadni a mókuskerékből…

Mindenkinek szüksége van egy kis pihenésre. Nem feltétlenül kell ehhez a világ másik felére repülni. Belföldön is szuperül fel lehet töltődni, de akár otthon, kertrendezéssel, nagytakarítással vagy jó kis semmittevéssel is. A lényeg, hogy a munkát tegyük félre egy kicsit és „lassuljunk le”.

Ahhoz, hogy kiszakadj a hétköznapi taposómalomból, próbáld ki, hogy pár órára vagy egy egész napra leteszed a mobiltelefont: nem pörgeted a közösségi média felületeit, nem írogatsz senkinek, nem rendelsz semmit. Leállsz. Nehezebb, mint gondolnád, de csak az első pár óra… Viszont egy jó könyv vagy egy finom gyümölcsös sütemény készítése teljesen kikapcsol majd… (Mondjuk mi nyilván nem fogunk sütni a szabadság alatt…)

Nyújtsd el hosszúra a reggeli ébredést, hiszen van időd. Lustálkodj! Készítsd el nyugodtan a tökéletes reggelit, valami olyat, amit ritkábban készítesz, mert hétköznapi rohanásban macerás lenne. Vagy ha ki tudtál mászni az ágyból, keress egy jó kis reggelizőhelyet.

Ha nem szereted a wellness szállodákat vagy nem szeretnél erre költeni, akkor hívj házhoz egy masszőrt. Hidd el, nincs is jobb, mint egy testet és lelket felüdítő masszázs! Ellazít, kikapcsol és feltölt. Vagy vetődj bele egy kád vízbe és öntsd bele némi fürdősót vagy dobj be egy fürdőbombát. A relaxálás garantált!

Amennyiben a természet jobban kikapcsol téged, hát, hajrá! Nézz ki egy szimpatikus erdőt vagy túraútvonalat és indulj! Sétálj vagy túrázz órákig az erdőben, hiszen a természet energiái szuperül feltöltik az embert. Ott biztosan nem fogsz az e-maileken agyalni, főleg, hogy néhol térerő sincs… Elegendő mennyiségű vizet, kullancsriasztót vigyél! Na, meg persze, némi nasit.

Ezekből válogatunk a napokban mi is! Ránk is nagyon ránk fért egy kis pihenés: éreztük már, hogy fáradunk, hiszen mindenhol csak receptet és szénhidráttáblázatot láttunk… Álmunkban is a sütőajtót nyitogattuk és a piskótát, meg a krémeket figyeltük a keverőgépben. Ahhoz, hogy új energiával vágjunk bele majd az „őszbe” és új süteményekkel, tortákkal várjunk Téged, kell, hogy kicsit magunk mögött hagyjuk a Sütiházat és a Műhelyt.

Arról nem is beszélve, hogy nyakunkon az „Országtorta időszak”, hiszen fel kell majd készülnünk alapanyaggal, tudásunk legjavával arra, hogy tökéletes, gluténmentes Országtortákat süssünk Neked augusztus 20-tól.

Tényleg, azt hallottad, hogy Magyarország Tortájának 2021-ben a „Napraforgó” fantázia nevű tortát választották? Fodor Sándor és a budapesti Habcsók Cukrászda alkotása egyébként, amelynek ízvilágában a vilmoskörte, a hársmézes joghurt, a karamellizált csoki és a napraforgó dominálnak.

Alig várjuk, hogy elkészítsük és megkóstoljuk: az Országtorták eddig mind nagyon különlegesek és finomak voltak. Nyilván mindenkinek más ízlett a legjobban, de azt kijelenthetjük, hogy a legnépszerűbb nálunk az Őrség Zöld Aranya, amelyet 2016-ban választottak Magyarország Tortájának.

Természetesen az előző évekhez hasonlóan kihirdették Magyarország Cukormentes Tortáját is, amely a tápiószecsői Hisztéria Cukrászda cukrászmesterének, Füredi Krisztiánnak az alkotása, és a „Beszterce rózsája” nevet viseli. A gyönyörű alkotásban a sárgabarack dominál, de mellette megtalálható benne a dió és az étcsokoládé is.

Ne izgulj, holnap már vissza is térünk és ismét feltöltjük pultunkat finomabbnál finomabb mentes süteményekkel! Úgyhogy 11 órától ismét nyitjuk az ajtót: gyere, várunk szeretettel!

Kosár