Új címünk: 1105 Gitár utca 4  | NYITVATARTÁS: kedd-péntek: 10-18, hétvége: 10-18
Torta rendelés 4 nap. Azonnal elvihető desszertjeinkről érdeklődjön telefonszámunkon. 

5+1 ok, amiért inkább rendelj tőlünk tortát, mint hogy otthon nekiállnál!

Sokan imádnak sütni, amit abszolút meg is lehet érteni, hiszen fantasztikus érzés a végén az asztalra tenni és bezsebelni a csodaszép kinézetű és ízű tortáért a rengeteg bókot akár a szülinapi, akár a baráti társaságtól vagy családtól. Ráadásul kikapcsol, hiszen az alapanyagok kimérése tökéletes odafigyelést és maximális precizitást igényel, különben nem sikerül a „remekmű”. De van más indokunk is, miért ne állj neki otthon…

1. Tombol a nyár!

Sokaknak van klímája, úgy pedig sokkal könnyebb átvészelni a forró napokat. De a konyhában csak össze kell állítani egy krémet, egy mousse-t vagy egy zselét. A piskótáról már nem is beszélve. Ha pedig több piskótát sütünk, az többször annyi sütőnyitogatás. És hát, a sütő bizony nem éppen alacsony hőfokon készíti el nekünk a tésztát. Ha szeretnénk házi szaunát, akkor természetesen nekiállhatunk. De rendelni könnyebb, valljuk be.

2. Csak precízen!

Sokan azért nem szeretnek sütni, mert hatalmas precizitást igényel. Főzés közben szabadabban lehet értelmezni a receptet, hiszen a pörkölt akkor is finom lesz, ha kicsivel több hagyma kerül bele. Egy tortánál azonban minden apró grammot komolyan kell venni, nem lehet „érzéssel” dolgozni. Ráadásul, ha a sütőnkben sem igazán bízunk, könnyedén előfordulhat, hogy bizony odakap a piskóta alja, vagy az is lehet, hogy belül nyers marad…

3. Mentesen nehezebb

Nem elég, hogy mindent tűpontosan tartani kell a receptnek megfelelően, de ha bárkinek a családban ételallergiája vagy -érzékenysége van, akkor bizony még jobban fel kell kötnünk azt a bizonyos nadrágot. A mentes alapanyagok ugyanis némiképp másként viselkednek, mint a hagyományos, jól megszokott lisztes-cukros változatok. Ezek a mousse-ok, habok, sőt a piskóta is nagyobb precizitást és odafigyelést igényelnek, azaz ha valaki nem rutinos, könnyen lehet, hogy kifog rajta már egy krém is.

4. Ha valami nem úgy sikerül…

Ha a recept szerint dolgozunk, kínosan ügyelve arra, hogy mindent pontosan betartsunk, még általában az sem garancia arra, hogy ne vernénk túl a habot, ne csomósodna be az a puding a krémhez. De az is előfordulhat, hogy a piskótának igencsak nincs kedve feljönni… Ha pedig bármi nem úgy sikerül, akkor vagy újrakezdjük – még több forró sütő mellett töltött óra – vagy abból dolgozunk, ami van. De lehet, hogy a végén nem szívesen büszkélkedünk vele, úgyhogy inkább mélyen hallgatunk arról, hogy készült egyáltalán torta.

5. Egyszerűbb és gyorsabb

Ha elhatároztad, hogy tortát rendelsz, először is, kell egy jó recept. Aztán irány bevásárolni. Ha valamit elrontasz, akkor újabb kör az élelmiszerboltba. Majd jó néhány órával számolj a konyhában. És jobb, ha már egy nappal korábban nekiállsz, mert a krémek többségét nem kenheted melegen a meleg piskótára. Szóval jó, ha áll egy éjszakát a hűtőben. Ehelyett pedig elvihetnéd a játszótérre a gyerkőcöt, futhatnál egy kört a közeli erdőben a négylábúval vagy végre befejezhetnéd azt a jó könyvet, amit néhány hete kezdtél el.

+1 Csak rendelj és kész!

Rendelni sokkal egyszerűbb és gyorsabb. Csak felmész a www.zelenaksutihaz.hu oldalra és kiválasztod azokat a mentességeket, amelyek fontosak a tortánál. Ha bepipáltad őket, a rendszer azonnal leszűri és mutatja, mik közül válogathatsz. Ha kiválasztottad, csak rendeld meg, fizesd ki Simple Pay-jel a bankkártya adataid megadásával néhány másodperc alatt. Készleten lévő tortáinkat akár már 20 perc múlva, egyedi igényeket (méret vagy íz) 7 munkanapra vihetsz. Tehát, ha jövő hétvégén lesz az a szülinap, akkor bármelyik tortát elkészítjük a kívánt méretben.

Ha pedig előtte megkóstolnád a kiszemelt ízt, akkor ne habozz, ugorj be hozzánk! Várunk szeretettel egészen este 19 óráig teli mentes sütipulttal!

Kosár