Új címünk: 1105 Gitár utca 4  | NYITVATARTÁS: kedd-péntek: 10-18, hétvége: 10-18
Torta rendelés 4 nap. Azonnal elvihető desszertjeinkről érdeklődjön telefonszámunkon. 

Tudja valaki, meddig tart idén a nyár?

A címben szereplő kérdés valóban fura. Egyetértünk. Azonban mégis feltettük, méghozzá azért, mert mi is gyakran kapunk olyan, nehezen megválaszolható kérdéseket, mint például meddig lesz még nálunk fagyi? Hát, erre eddig elég nehéz volt felelni. Azt mégsem mondhattuk, hogy ameddig nyár van… 

Viszont időközben kitaláltuk a lehető legtökéletesebb választ a kérdésre. Kíváncsi vagy? Olvass tovább!

Még ugyan dátumilag hivatalosan tart a nyár, habár nem valószínű, hogy idén még számíthatunk 35°C fokos csúcsmelegekre. A fagylalt ugyanakkor nyáron esik jól leginkább. De miért ne lehetne akkor is fagyizni, amikor az idő hűvösebb?

Az igazság az, hogy még nyár előtt beszereztünk egy óriás hűtőpultot, nagy méretű badellákkal, hogy a korábbinál is több ízből tudjatok válogatni és azok ne is fogyjanak el egyhamar. 

A fagylaltot mindenki szereti. És tulajdonképpen jégkrémet is egész évben, azaz mindig lehet kapni az üzletekben. Miért ne fagyizhatnánk ősszel vagy akár télen is? 

Szóval az az ötletünk támadt, hogy tradicionális főzött, garantáltan gluténmentes fagylaltjainkat, amelyeket rengeteg tojással, növényi tejjel vagy tejszín alappal készítünk, egész évben fogunk főzni. Tartósítószer, adalékanyag, mesterséges színezék vagy habosító anyag nélkül. 

Fagylaltjainkat minimális xilittel édesítjük, de néhány hónapja folyamatosan érkezett felénk a kérés, hogy készítsünk cukros fagyikat is. Így azokból is felvettünk a repertoárunkba. Gombóckáinkat – bébi vagy rendes méret – pedig gluténmentes tölcsérbe tesszük, de papír pohárkában is fogyaszthatod.

És ha már szóbahoztuk a kétféle méretű gombócot, essen szó az árukról is: nemcsak az a lényeg, mekkora egy gömb, hanem az is fontos, hogy az hány dekás. Nálunk egy gombóc mentes fagylalt 4-5 dekás (a kanál 4 dekás, de a fagyink 5 deka, mivel mi telepakoljuk valódi alapanyaggal) és egy gombócka ára 400 Ft. Már nálunk is kapható az 1,4 dekás bébigombóc is (az ára 200 Ft), így ha nem tudsz dönteni, mert többféle kedvenced van, kérhetsz többféle ízből, hogy mindet megkóstold. 

Természetesen nem lesz mindennap 10 féle fagylaltunk ősszel-télen, de a legnépszerűbb ízeket rendszeresen elkészítjük, így a hűvösebb évszakokban is fogyaszthattok fagyit akár jeges kávéba vagy langyos lattéba kérve.

Kérhettek fagylaltot almás vagy meggyes pitére, esetleg meggyes kosárkára vagy brownie-ra (melegítve) is. Hiszen ezekhez a sütikhez tökéletesen passzol egy bébi vagy rendes gombóc méretű vanília, karamell, kókusz, mogyoró vagy kávé fagyi. Esetleg a favoritnak számító bueno, csokisbanán vagy pisztácia.

Ráadásul készülünk ősztől új, szezonális fagyikkal is, az egyiket meg is súgjuk most Neked: pumpkin spice ízű lesz.

Úgyhogy jöhettek egész évben fagyizni hozzánk! Ráadásul, amíg még jó az idő, jöhettek mindkét teraszunkra is: az egyik az épület fala mellé kihelyezett kis fa asztalok székekkel. A másik pedig a fák alatt megbújó ülőgarnitúra, ahol hátradőlve, kényelmesen fogyaszthatjátok el kedvenc fagylaltjaitokat.

Várunk szeretettel ma is 11 órától, egészen 19 óráig!

Kosár