NYITVATARTÁS: Kedd – Vasárnap: 10:00 – 18:00

Torta rendelés 4 nap. Azonnal elvihető desszertjeinkről érdeklődjön telefonon. 

Álom bejgli, 4 ízben – Vica írta

Amikor először hallottam, hogy idén, nem csak mákos és diós bejglit fog készíteni a Zelenák Sütiház, nagyon megörültem, mert szeretem a változatosságot és az újdonságokat. Az örömöm csak fokozódott, mikor megtudtam, hogy a két új íz a gesztenyés és a szilvás.
Rutinos, rendszeres vásárlóként, néhány dolgot biztosan sejtettem, először is, hogy garantáltan gluténmentes, tejmentes és isteni finom lesz. De két további meglepetésre egyáltalán nem számítottam:
hogy még kevesebb cukorral fog készülni (egy 400g-os bejgliben 4 g cukor, szerintem semmi), csakis a kelesztés miatt,
és lassan felszívódó, alacsony szénhidrát tartalmú lisztből készül idén.

Mint általában hetente többször, kiszöktem az irodából a szokásos kávémért és sütimért. Merci lelkesen és kedvesen megkérdezte, hogy szeretném-e megkóstolni az idei bejglit. Kaptam is mindegyikből 1-1 szeletkét, ami nekem nagyon ízlett. Megmondom őszintén, hogy eddig is nagy rajongója voltam a mákos pozsinak (mostantól, az új recept miatt, meg még inkább), így továbbra is a mákos a kedvencem, de engem a szilvás és a gesztenyés is levett a lábamról.
Azt hittem, hogy ezt már nem lehet fokozni, de persze tévedtem. Az már többször feltűnt, hogy ez a pár fős kis csapat, folyamatosan, ötletel, szervez valamit, amivel meglephet, de szerintem most nagyon ráéreztek.
Mivel Merci azt is elárulta, hogy náluk idén nem fog többe kerülni a bejgli mint tavaly, sőt dolgoznak azon, hogy még szebb, még ünnepibb csomagolást kapjanak a bejglik, így kiötölték, hogy idén készítenek 1 kilós, 4 különbözőízű kis bejglit, amit szépen csomagolt ajándékdobozban fognak értékesíteni.
Rögtön az ötlött fel bennem, hogy egyrészt idén megspórolom a sütögetést és nem csak magunknak, de anyuéknak is a Zelenákból (így hívják sokan a környéken, a kollégáim és a gyerekeim is) viszek bejglit, ami végre teljes mértékben hasznosulni fog. Mert hát lássuk be, amikor az ember megvesz néhány nagy bejglit, akkor még jó ötletnek tűnik a dolog, aztán, ahogy telnek a napok, egyre lassabban fogy az a nagy bejgli, míg legalább egy negyede jobb esetben mákos gubaként, rosszabb esetben hulladékként végzi, mert a lelke is kiszárad. Gyorsan le is adtam a rendelést, bár még sok idő van karácsonyig, de én szeretek biztosra menni. A férjem meg a gyerekek odalesznek a másik 3 ízért, nekem meg megmarad az örök kedvenc mákos, ráadásul idén, a bejgli miatt kell a legkevesebb lelkifurdalásnak gyötörnie.

Ezúton szeretném megköszönni a cukrászda minden kedves dolgozójának, hogy úgy törődnek velünk egész évben, mintha csak egy nagy család lennénk. Soha sehol nem találkoztam még ennyi odafigyeléses és gondoskodással (elég ha csak az ingyenes gyermekprogramokra, a játszópolcra, vagy a mosdóban a női szekcióra gondolok), hogy a sütikről, az összetevő és allergén kiírásokról ne is beszéljünk. 

Köszönjük, hogy vagytok nekünk:
Vica és családja