Új címünk: 1105 Gitár utca 4  | NYITVATARTÁS: kedd-péntek: 10-18, hétvége: 10-18
Torta rendelés 4 nap. Azonnal elvihető desszertjeinkről érdeklődjön telefonszámunkon. 

Esküvői torta, amiről a násznép évekig beszélni fog

„Lássuk, melyikük keze van felül, mert majd ő irányít a házasságban is!”- hangzik el az ismerős vicces (vagy legalábbis annak szánt) mondat szinte minden esküvőn, amikor az újdonsült feleség és férj a lagzi egyik csúcspontjaként közösen felvágja az elegáns esküvői tortát.

Azt hisszük, nem túl bátor kijelentés, ha azt mondjuk, az esküvő elképzelhetetlen esküvői torta nélkül. Bár már javában tart az esküvői szezon, mégis érdemes áttekinteni, mikre kell odafigyelnie az ifjú párnak az esküvői vacsora ékkövének kiválasztása során.

Méret

Legelőször is tisztában kell lenni azzal, hány fős lesz a meghívottak köre. Szokás az összes meghívottat megkínálni az esküvői tortából, így mindenképp legalább egy szelettel számoljunk vendégenként. Érdemes pár szelettel többet rendelni, mert biztosan lesz, aki szeretne enni még egy (vagy kettő…) szeletet.

Forma

Ahogy a násznép létszáma meghatározza az esküvői torta szeleteinek számát, úgy a méret is determinál a sütemény formájának kiválasztása során.

Egy nagyobb méretű torta esetében felmerül a kérdés, hogy többemeletes, vagy egy darab, nagyobb méretű, lapos torta legyen. Az is megoldás lehet, ha a pár nem akar emeletes, állványos esküvői tortát, hogy több, kisebb méretű tortát választanak. A több tortából álló kompozíció kicsit engedékenyebb a torták töltelékével, így ízével kapcsolatosan is, de erről kicsit később (ez fontos lesz!).

Ha már tisztázódott, hogy milyen elrendezésű, szintén eldöntendő kérdés, hogy milyen formájú legyen az esküvői torta. A legtöbb pár persze marad a hagyományos kör vagy négyzet alaknál, de a romantikusabb párok választhatnak szív alakú tortát ugyanúgy, ahogy a formabontóbb párok egyéb mértani alakzatokat vagy különleges formákat szeretnének, ahogy egyre divatosabbak a tematikus esküvők is.

Díszítés

Nagyon szép, ha az esküvői torta színeiben és díszítésében harmonizál a menyasszony ruhájának színével és a menyasszonyi csokorral. A színt a hagyományosan a tortát fedő, marcipánból vagy fondant-ból készült réteggel érik el a cukrászok.

Ennek a bevonatnak az édességét érdemes észben tartani az utolsó és talán legfontosabb kérdés eldöntése során:

Milyen ízű legyen?

Az esküvői tortát a nagyobb mennyiség és az eltérő ízlések miatt érdemes több ízből összeállítani. Ez az olyan hagyományos, jól bevált ízek mellett, mint a csokoládé, az eper vagy az Eszterházy, egy kicsit teret enged a pár (és a tortát készítő cukrászat) kreativitásának, illetve egészségtudatosságának is.

A Zelenák Sütiház ugyanis az esküvői tortákat is elkészíti garantáltan gluténmentes, tejmentes és cukormentes verzióban is. Amennyiben tehát az ifjú pár egyik tagja, vagy a meghívottak közül bárki lisztérzékeny, laktózérzékeny, tejallergiás, cukorbeteg, vagy csak odafigyel alakjára, nem kell lemondania az esküvői torta megkóstolásáról, amennyiben tőlünk rendelik azt.

Természetesen saját termékeinket mindig frissen készítjük és szállítjuk és azok tartósítószert sem tartalmaznak.

Rendelés előtt kérjük, tájékozódjanak a webshopon, illetve keressenek minket bizalommal online, telefonon (+36 30 384 1238) vagy személyesen, állunk rendelkezésükre, hogy az esküvői torta ne csak a nagy nap dísze, de egészséges is legyen.

Kosár