Új címünk: 1105 Gitár utca 4  | NYITVATARTÁS: kedd-péntek: 10-18, hétvége: 10-18
Torta rendelés 4 nap. Azonnal elvihető desszertjeinkről érdeklődjön telefonszámunkon. 

Gluténmentes frissítő: az éltető víz, vitaminvizek, kókuszitalok és főzött fagyi  

Őselem, ami nélkül nincs élet. Iszunk belőle, vele tisztálkodunk, takarítunk és mossuk ruháinkat, valamint, segítségével főzünk és gondozzuk növényeinket. Ereje árammá és hővé alakítható. A víz – felhasználásának megannyi formája és élethez való nélkülözhetetlensége miatt – felbecsülhetetlen értékű. Ha azonban másra szomjazna: íme néhány szuper ízesített frissítő, gluténmentes verzióban, amelyeket természetesen nálunk meg is kóstolhat.

A víz: sejttől sejtig szállít

A víz testünk egyik legfontosabb anyaga. Az általa ellátott feladatok sokrétűek és egyben létfontosságúak. Például ideális oldószer a szervezet számára. A felvett táplálékokat felhígítja, a benne oldott egészséges működésünkhöz elengedhetetlen tápanyagok pedig a bélfalon keresztül a vérbe jutnak.
A víz az egész szervezetben kering, hogy ezeket a hasznos tápanyagokat, valamint az oxigént sejttől sejtig elszállítsa. Ezen kívül még anyagcsere-végterméket visz a szövetekből a kiválasztó szervekhez.

Elvezeti az izom hőjét

Testünk hőmérsékletének kiegyenlítéséhez szintén szükség van vízre. Ha ugyanis izmaink fizikai aktivitás hatására felhevülnek, a viszonylag hűs vérkeringés veszi fel, valamint vezeti el az izom hőjét. Amennyiben a túlhevülés továbbtart, a verejtékmirigyek lépnek működésbe: vizet választanak ki, melynek párolgása az izmoktól vonja el a szükséges hőenergiát. Így a bőr felé távozik a hő a testből, amely biztosítja, hogy a belső hőmérséklet szélsőséges fizikai aktivitás ellenére sem emelkedik, hanem viszonylag állandó marad.

Igyunk, igyunk, igyunk!

A víz tehát gondoskodik az anyagcsere, illetve az összes szerv egészséges működéséről. Ehhez azonban naponta legalább két és fél liter víz bevitele szükséges. (És nem csak akkor, amikor szomjasak vagyunk, mert az már bizony folyadékhiányra utal.) Ebből egy litert a táplálékkal veszünk fel, a maradékot pedig különböző italok formájában kellene magunkhoz vennünk.

Ízesített frissítő

A vizet sokan választják ízesített verzióban, ami hidegen igazán jól tud esni. Különböző gyümölcsös ízekben elérhető, némelyiket még ásványi anyagokkal és vitaminokkal is „feltuningolják” (vitaminvizek), amelyekkel pótolhatók a melegben verejtékezéssel elveszített tápanyagok egy része vagy egésze. Ezek az italok finomak, kiválóan frissítenek és azoknak, akik a víz íze mellé néha vágynak valami másra is (de nem szeretnének gyümölcslevet vagy más üdítőt fogyasztani), azoknak tökéletes választás.

Kókusztej alapú hűs finomság

Annak, aki az ízesített víz mellett más, ennél is különlegesebb frissítőt fogyasztana, annak nagy kedvence lesz a Thai Coco fantázianevű ital, amely többféle ízben beszerezhető. Érdekessége, hogy az alapja a lágy és krémes kókusztej, valamint a rengeteg ásványi anyagot és elektrolitot tartalmazó kókuszvíz párosa, amely mennyei ízvilágot kölcsönöz neki. Válassza ki a kedvencét a mangós, csokis, epres, banános, kávés és natúr ízek közül.

Nagy melegben: csak a fagyi!

De ha igazán túlmelegedett és igazi hűsítő bombát keres, még mindig a legjobb ajánlatunk az igazi, tradicionális főzött és garantáltan gluténmentes fagyi készül, friss tojással, növényi tej vagy tejszín alappal. Tartósítószer, adalékanyag, mesterséges színezék vagy habosító anyag nélkül. Általában saját készítésű kesudió tejet használunk és kevés xilittel édesítünk. Így a cukorbetegek is élvezhetik.


Ha nagyon szeretne igazi, főzött, cukormentes fagylaltot, látogasson el Sütiházunkba!

Általában egyszerre 4-8, finomabbnál finomabb ízből válogathat pultunkból, a választott fagyikákat pedig glutén-, cukor- és tejmentes tölcsérbe kapja. Természetesen akkor is várunk szeretettel, ha csak felfrissülne gluténmentes ízesített vizek vagy kókusztej alapú finomságok társaságában, szeretettel várjuk Sütiházunkban.

Kosár