Új címünk: 1105 Gitár utca 4  | NYITVATARTÁS: kedd-péntek: 10-18, hétvége: 10-18
Torta rendelés 4 nap. Azonnal elvihető desszertjeinkről érdeklődjön telefonszámunkon. 

„Születésnapi értesítés” emlékeztető e-mail – iratkozzon fel a 15%-os torta kedvezményért!

Egyedi, finom, és egészséges tortával szeretné meglepni családtagját, barátját vagy ismerősét születésnapjára? Iratkozzon fel „Születésnapi értesítés” emlékeztető e-mailünkre, hogy időben jelezhessük Önnek, mikor kell tortát rendelnie. Az értesítéssel együtt pedig még egy 15%-os kedvezmény kupont is küldünk, amellyel kezdeményesen rendelhet különleges és egészséges (gluténmentes) tortáinkból, formatortáinkból.

Születésnapok – de mióta ünnepeljük?

Egyes források szerint a születésnap ünneplésének hagyománya a Perzsiából származó Mithraizmus vallásból ered. A Mithrász istent imádók lakomával, tánccal és ivászattal hódoltak eme ünnepnek, amelyen ezen felül meg is ajándékozták egymást.

 

Saját magunk „dicsőítése”

Ennek a vallásnak rengeteg római katona hódolt, egészen a kereszténység elterjedéséig. Ugyanakkor a születésnap ünneplése a feljegyzések alapján csak a XX. századtól terjedt el, mivel a legtöbb kultúrában az emberekre nem volt jellemző saját maguk „dicsőítése”.
Az uralkodók születésének napja azonban nem ritkán számított jelentős eseménynek, talán innen terjedhetett el a születésnapos felköszöntése is.

 

Születésnap vagy névnap

Magyarországon az anyakönyvezés hiánya miatt váratott magára a születésnapozás: mivel az első állami anyakönyvezés 1895-ben volt, ezért a születés megünneplése leginkább azóta jellemző. Hazánkban ugyan a névnapokat is „tartjuk”, de például Lengyelországban mindkettő ugyanolyan fontos ünnep. Míg az ortodox keresztényeknél ezzel ellentétben a névnaposok megünneplése jelentősebb esemény a születésnapnál.

 

Mióta tortázunk?

A torta eredetére kétféle elmélettel is találkozni. Az ókori görögök is kerek vagy félhold alakú édes süteményeket készítettek Artemisz istenüknek. A németek a középkorban édes, réteges finomságot készítettek a kisgyerekeknek a születésük napjára. Bárhonnan is ered, a torta a maga kerek formájával (hagyományos) az összetartozás szimbóluma.

 

Szerencsét hoz

A hagyomány szerint az első szeletet az ünnepeltnek kell vágnia, különben elszalasztja a szerencséjét. Ha a saját neve is a tortán szerepel, azt felvágás előtt el kell törni, mivel a név felszeletelése balszerencsét hozhat.

 

Közeleg a születésnap

Ugyan gondolatban már felvágtuk a tortát, de most ugorjunk vissza kicsit az időben oda, hogy közeleg a születésnap. A nagy rohanásban, amikor az embernek manapság saját magára sincs ideje, nehéz mindent észben tartani. Munkahelyi feladatok, otthoni teendők, bevásárló lista, a gyerekek menedzselése, saját dolgaink elintézése… A rengeteg tennivaló mellett előfordulhat, hogy teljesen elfelejtjük és már csak a konyhapulton található naptárban pillantjuk meg – későn –, hogy hétvégén családtagunknak, barátunknak, rokonunknak vagy ismerősünknek bizony születésnapja lesz. És bizony tortát kellett volna rendelni…

 

Születésnapi értesítő

Hogy ez ne forduljon elő, készítettünk egy „Születésnapi értesítő” emlékeztető e-mailt. Nincs más dolga, csak feliratkozik névvel és e-mail címmel, valamint megad néhány fontosabb paramétert (mi a születésnapos neve, mikor lesz a születésnapja, amire emlékeztetnünk kell, illetve milyen ételérzékenysége van az ünnepeltnek), mi pedig időben, két héttel korábban figyelmeztetjük. Először. Aztán még egyszer, egy héttel később.

 

Az első emlékeztető: két héttel korábban

Két héttel az ünneplés előtt ugyanis még van lehetőség egyedi formatorta rendelésére. Előre egyeztetett ízben, színben, az ünnepelt kedvenc rajzfilm- vagy szuperhős figuráival vagy hobbijával. Egy héttel a születésnap előtt – formatortát már nem, de – repertoárunkból még mindig tudunk méretben, ízben és mentességben megfelelőt kínálni: elkészítjük az előre egyeztetett napra. Öt munkanapon belül azonban már csak készleten lévő tortáink közül tud válogatni.

15% kedvezmény a feliratkozásért

Jó hír azonban, hogy mindezt 15% kedvezménnyel rendelheti meg a kívánt tortát. Ugyanis ezzel jutalmazzuk, ha feliratkozik „Születésnapi értesítő” emlékeztető e-mailünkre. Ráadásul emlékeztetőnkben csak olyan tortákat küldünk majd, amelyek megfelelnek az ünnepelt igényeinek, mentesség tekintetében. Néhány kattintás és körülbelül 3 perc alatt megrendelheti a tortát és nincs vele több „gond”. Ráadásul a torta méretének megfelelően még AJÁNDÉK születésnapi csomagot (tűzijáték, számgyertya, marcipán) is adunk mellé.

 

Ajándék? Azt is talál webáruházunkban!

Így a dekorációra sem lesz gondja. És a születésnap is „biztonságban van”. Legalábbis torta szempontból. Mondanánk, hogy már csak az ajándékot kell intéznie. De még ebben is tudunk segíteni. (Ha az ünnepelt Harry Potter, Trónok harca vagy egyéb film vagy szuperhős fan, akkor érdemes webáruházunkban körbenézni, mert az eredeti, szuper filmes társasjátékok mellett bögrék, ajándéktárgyak és egyéb cukiságok is rendelhetők tőlünk.

 

A 15% kedvezményt érő „Születésnapi értesítőre” IDE kattintva tud feliratkozni!

Természetesen szeretettel várjuk Sütiházunkban, amennyiben szívesen meg is kóstolná süteményeinket – rendelés előtt!

Kosár