Új címünk: 1105 Gitár utca 4  | NYITVATARTÁS: kedd-péntek: 10-18, hétvége: 10-18
Torta rendelés 4 nap. Azonnal elvihető desszertjeinkről érdeklődjön telefonszámunkon. 

Valentin-nap „édes” kettesben: lepje meg párját szív alakú mentes tortával!

A Valentin-nap története van annyira „romantikus”, mint amennyire azok a férfiak, akik igyekeznek valamilyen, szerelmüket kifejező meglepetéssel örömet okozni párjuknak ezen a napon. Ha idén valami különlegeset és személyeset ajándékozna szerelmének, szerettének Ön is, lepje meg – az ételérzékenységét szem előtt tartva – egy gyönyörű, szív formájú mentes torta megrendelésével!

Esküvők, titokban

A III. században uralkodó II. Claudius megtiltotta a fiatal férfiak nősülését, mondván, a nőtlen urakból jobb katona válik, mint abból, akinek családja, felesége van. Egy katolikus püspök, Valentinus azonban ellenezte ezt a döntést, és titokban összeeskette a fiatal szerelmeseket, akiket egy csokor virággal is megajándékozott. Amikor II. Claudius rájött, bebörtönözte Valentint, majd rövidesen ki is végeztette.


Verseskötetek és üdvözlőkártyák

Ez a legenda évszázadokon át fennmaradt: Angliában és Franciaországban a XIV. században olyannyira elterjedt, hogy Valentin a szerelmesek, a jegyesek és fiatal házasok „védőszentjévé” vált. Az 1700-as években megjelentek a Valentin-verseskötetek, később pedig a párok elkezdtek üdvözlőkártyákat küldeni egymásnak ezen a napon. Ráadásul a püspök sírja az olaszországi Terni városában azóta „zarándokhellyé” vált: minden év február 14-én ezrével érkeznek ide a fiatalok, hogy itt jegyezzék el egymást.


Virágkultúra népszerűsítésére

Magyarországra 1990-ben robbant be ez az Amerikában régóta nagy népszerűségnek örvendő ünnep. Guba Ági mester virágkötő, a Magyar Virágkötők Szakmai Egyesületének elnöke vezette be, méghozzá azzal a céllal, hogy a virágkultúrát népszerűsítse. Ebben az ünnepben végül az ajándékkereskedők is fantáziát láttak, így a gyönyörű virágcsokrok mellett ellepték a boltokat a szív formájú párnák, lufik, a plüssállatkák és egyéb piros-szívecskés cukiságok.


Valami különlegeset

A Valentin-napon tehát a szerelmet ünnepeljük, ezért a párok mindkét tagja már hetekkel korábban arra készül, hogy valamivel meglepje párját. Sokan biztosra mennek, így a virág és desszert párosra voksolnak, ugyanakkor akadnak olyanok is, akik valami különlegeset, hagyományostól, bevált ajándékoktól eltérőt keresnek. Hiszen ez a nap valójában a figyelmességről, odafigyelésről is szól.


Ha ételallergia, akkor mentes torta

Ha Ön is inkább azok közé tartozik, akik olyan meglepetést keresnek, ami személyes, akkor adunk egy szuper tippet. Ha választottja szereti az édességet, idén ne a szokásos desszertet válassza Valentin-napra! Ráadásul, ha van valamilyen ételallergiája – glutén- vagy laktózérzékeny, esetleg cukorbeteg –, akkor ezt figyelembe véve lepje meg párját idén egy mentes tortával. (Amit minden bizonnyal megoszt majd Önnel.)
Ráadásul a neki rendelt – akár szív formájú tortát – elfogyaszthatjátok otthon, meghitten, édeskettesben. Valentin-napi tortaajánlatunk a következő:
– szív alakú, piros marcipánnal burkolt gluténmentes Bécsi trüffel torta, LOVE vagy egyedi monogram felirattal
– szív alakú, piros marcipánnal burkolt gluténmentes Mandulakrém torta, LOVE vagy egyedi monogram felirattal
– szív alakú, gluténmentes Fehércsokis málna torta
– szív alakú, paleo Málnás csokimousse torta
– paleo Epermousse torta
– paleo Málnás totu torta
– paleo-vegán Eper torta

Tortáinkat IDE kattintva meg is tudja nézni. Rendelését kérjük, február 7-ig adja le nekünk weben keresztül vagy az alábbi telefonszámon: +36 30 384 1238

Boldog, emlékezetes Valentin-napot kívánunk!

 

 

Kosár