NYITVATARTÁS: Kedd – Vasárnap: 10:00 – 18:00

Torta rendelés 4 nap. Azonnal elvihető desszertjeinkről érdeklődjön telefonon. 

Visszatekintő: ilyen volt 2020 a Zelenák Sütiház életében

Még csak néhány napja, hogy magunk mögött hagytuk a kihívásokkal teli 2020-as évet. Beléptünk 2021-be, amiről még nem sejtjük, mit tartogat számunkra. Ugyanakkor bizakodva, a legjobbakat remélve nézünk elébe.
És ha már búcsút intettünk a tavalyi esztendőnek, egyúttal felidéztük, mi minden történt velünk 2020-ban. Tarts velünk visszatekintőnk, azaz időutazásunk során!

Januárban, rögtön az új esztendő köszöntése után újdonsággal készültünk: mindenmentes, fitt palacsintát és gofrit sütöttünk. Az igazi, hamisítatlan, „nagyiféle” palacsintánk nem szakad, nem esett szét, ennek ellenére gluténmentes, tejmentes, cukormentes, valamint rizs- és burgonyamentes volt. Cukormentes öntetekkel, növényi tejszínhabbal tálaltuk. Imádtátok.

Emellett kis időre visszatértek pultunkba kedvenc Harry Potter édességeitek is és érkeztek új Világok Lángja gyerták – a The Witcher rajongók legnagyobb örömére. Természetesen új sütemények is kerültek a pultba: hatalmas örömmel üdvözöltétek gluténmentes epres sajttortánkat és glutén- és tejmentes puncstortánkat.

Elkezdtünk készülni Valentin-napra, hiszen, ha február, akkor természetesen nem maradhat el a „szerelmesek napja”. Szív alakú, piros marcipánnal burkolt, mentes tortácskáinkkal sokatok okozott örömet párjának. Egyesek még vittek más apróságot is tőlünk. Sikere volt a Herbatea Manufaktúra tartósítószer-, ízfokozó- és aromamentes gyógynövényteáinak is, amelyekből már közel 50 félével találkozhattatok polcainkon.

Aztán márciusban elkezdődött egy kihívásokkal teli, olyan időszak, amire még nem volt példa az életünkben: meg kellett tanulnunk együttélni a koronavírussal és vigyázni egymásra. Elkezdtünk 3 hétig tartós kenyereket sütni, házhozszállítással bővítettük repertoárunkat. Felkészültünk arra, hogy többet kell otthon lennünk, mint korábban bármikor: társasjátékokkal, sok-sok friss élesztővel, vitaminokkal töltöttük fel polcainkat. És mindent folyamatosan és alaposan fertőtlenítettünk.

Áprilisban, ahogy az idő kezdett jobbra fordulni (nem, nem balra), szorgos kis cukrászaink már készíteni is kezdték a finomabbnál finomabb, liszt-, tej-, cukor-, szója- és adalékmentes fagylaltokat, sok-sok gyümölcsből. (A csokisat persze sok csokiból.) Ehhez készítettek saját, „házi” magtejeket, joghurtokat. Az Év Gluténmentes Terméke versenyre pedig – az előző évhez hasonlóan – idén is két süteménnyel – a gluténmentes áfonyás-tejcsokoládé és a gluténmentes körtés-karamellás tortával pályáztunk.

Ezenkívül két új finomsággal találkozhattatok pultunkban áprilisban. Az egyik – Húsvét lévén – a gluténmentes répatorta volt, amely mindenkinek nagyon ízlett. A másik pedig, a hatalmas sikert arató vegán kinder bueno torta volt, ami után még a legkevésbé édesszájúak is mind a tíz ujjukat megnyalták. Anyák napjára pedig ismét gyönyörűséges és finom szív tortával készültünk, ti pedig meghódítottátok velük az édesanyákat.

Májusban tovább melegedett az idő, mi pedig megnyitottuk teraszunkat, természetesen továbbra is rendszeres és alapos fertőtlenítés mellett. Tovább főztük a fagyikat, egyre több és több ízben, amelyet gluténmentes tölcsérben vagy pohárkában szervíroztunk. Egyre több „karantén” szülinapra készítettünk szebbnél szebb formatortákat, amelyeket nagyon szerettetek.

Miközben júniusban elkezdtük sütni a mentes tortákat a ballagásokra, feszült figyelemmel kísértük Magyarország Cukormentes Tortája 2020-as pályázatot, vajon milyen ízű lesz a sütemény, amit mi is elkészítünk majd. Közben új sütit is sütöttünk: az Oreo keksz kedvelői legnagyobb örömére elkészült a gluténmentes oreo torta, ami szintén hatalmas sikert aratott.

Júliusban nagyon meleg volt és hogy ti ne tikkadjatok ki, ezért akcióztuk a fagyit, kedvezménnyel vihettetek sütit és tortát is. Újdonsággal is készültünk: megalkottuk a sütemények unikornisát a gluténmentes málnás-karamellás szeletet. Főztünk sok-sok tápiókapudingot, amiből szintén rengeteg fogyott, ebből pedig arra következtetünk, hogy bejött nektek.

Elindítottunk egy újdonságot is, aminek a neve születésnapi értesítő. Ha feliratkozol rá, akkor egy hónappal szeretted, rokonod, barátod, ismerősöd, gyereked születésnapja előtt kapsz tőlünk e-mailt, hogy a tökéletes, ételérzékenységének és -allergiájának megfelelő tortával lephesd meg őt. Ráadásul a meglepetés tortát 15% kedvezménnyel rendelheted meg, ha az értesítőnkre hivatkozol.

Augusztus legnagyobb híre az volt, hogy kihirdették Magyarország Cukormentes Tortáját, ami a pilisszentiváni JÓkenyér cukrászat „Szentivánéji álom” lett. Nem tudtunk eleget sütni belőle, annyira szerettétek. És természetesen mi is. Ebben a nyári hónapban minden az országtortákról szólt: előkerültek az előző évek nagy kedvenc tortái, amelyek közül mindet, egytől egyig gluténmentes verzióban készítettünk el.

Szeptemberben elkezdtünk készülni az őszre: feltöltöttük vitaminos és teás polcainkat és felkészültünk a hideg időre. És újra pultunkba került a gluténmentes narancsos-csoki torta és a paleo Rákóczi totu-rós. Egyúttal elbúcsúztunk a finom, házi, főzött fagylaltoktól is.

Visszahoztuk a többi nagy őszi kedvencet is pultunkba októberben, így újra kérhettétek gluténmentes almás és meggyes pitéinket, illetve elkezdtük sütni a mákos és diós pozsonyi kifliket, valamint teszteltük az új bejgli recepteket, amelyekben minden eddiginél több töltelék került.

Novemberben új süteményt, a glutén- és tejmentes tiramisut teszteltük. Nektek (is) nagyon bejött. Megkezdtük a mákos, diós, aszalt szilvás és gesztenyés bejglik rendelésének felvételét, amiből természetesen kóstolhattatok is. Illetve adtunk mentes szaloncukor kóstolót is a rumos-kakaós, túrós, marcipánkrémes, zserbós és kókuszos cukikból.

Alkalmazkodtunk az újabb szigorításokhoz és átálltunk „csak átvételre”. A legnagyobb óvatosság és elővigyázatosság mellett szolgáltunk ki titeket, hogy süteményeinket hazavihessétek és otthon, nyugalomban elfogyaszthassátok. Közben csak sütöttük és sütöttük a bejgliket, hogy mindenkinek jusson a karácsonyi asztalra.

Decemberben sem unatkozunk: készültünk a karácsonyi szaloncukor és bejgli rohamra. Sütöttük a zserbót és a pozsonyi kiflit. Ha éppen nem a sütő mellett álltunk, akkor a Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesületét segítettük: ételt osztottunk a lisztérzékeny csoporttagoknak. A csomagokba természetesen mentes bejgli is került. Majd karácsony előtt együtt értékeltük a 2020-as évet a decemberi Cöli klubban, amelyet a körülményekhez alkalmazkodva online tartottak meg. Miután pedig az utolsó rúd bejglik is gazdára találtak, bezártuk Sütiházunk ajtaját és elvonultunk, hogy – a szabályok betartása mellett – szeretteinkkel tölthessük a Karácsonyt.

A mozgalmas és cseppet sem unalmas év után, 2021-ben sem fogunk pihenni: lesz rengeteg új sütemény, új esemény, új rendezvény, új termék és ami a legfontosabb, ÚJ HELYSZÍN! Elbúcsúzunk január végén a Bécsi úttól és megkezdjük új életünket egy sokkal szebb és nagyobb helyen, a X. kerület, Gitár utca 4. szám alatt várjuk szeretettel meglévő és új vendégeinket!

KORONAVÍRUSMENTES, BOLDOG ÚJ ESZTENDŐT KÍVÁNUNK MINDEN KEDVES VÁSÁRLÓNKNAK!