Új címünk: 1105 Gitár utca 4  | NYITVATARTÁS: kedd-péntek: 10-18, hétvége: 10-18
Torta rendelés 4 nap. Azonnal elvihető desszertjeinkről érdeklődjön telefonszámunkon. 

Zelenákok egymás közt

Talán nem tudják, de az apámtól kapott Zelenák névvel a három, ugyanezt a nevet viselő testvéremen (István, János, Géza) kívül eddig személyesen nem ismertem más Zelenákokat. Ez mindig valamilyen hiányérzetet okozott nekem, szerettem volna tudni, hogy vannak-e esetleg ismeretlen rokonaim, és egyáltalán vannak-e más Zelenákok, és azok milyenek lehetnek.

Nem titkoltan, a cukrászda névválasztásában (Zelenák Sütiház) is benne volt az a gondolat, hogy legyen egy olyan hely, amelyre az ezt a nevet viselők felfigyelnek, esetleg bennük is felmerül a kíváncsiság léteznek-e más Zelenákok.

Hát ezek az érzések vezettek bennünket a Zelenák találkozó létrehozásához, amely így utólag is nagyszerű ötletnek bizonyult a találkozón résztvevő mintegy 60 Zelenák véleménye szerint is.

Érdekes volt már a bemutatkozás is, én mondtam a nevem (Zelenák András) és mindenki a Zelenák szóval kezdte a válaszát (Zelenák Géza, János, Fruzsina, Franciska, stb.).

A hangulat olyan volt, mintha egy összeszokott, de egymást régóta nem látott család tagjai tartottak volna összejövetelt. A sok Zelenák önfeledten beszélgetett, ismeretségeket kötöttek, kutatták családfájukat, jó volt köztük lenni. Mint azt korábban is sejtettem, a Zelenák név erős összekötő kapocs.

Közben okos dolgokat is megtudtam:

A Zelenák név szlovák eredetű, egy település korábbi neve Zelena volt, azokat hívják Zelenákoknak, akik onnan származnak. Tehát valamennyien a ma Szlovákiához tartozó településről jöttünk és népesítettük be hazánkat és az egész világot Kanadától Ausztráliáig.

A Zelenák hölgyek korra (és nemre) való tekintet nélkül intelligensek, feltűnően szépek.

A Zelenákoknak kiváló a humorérzékük szeretik és értik is a humort, sok Zelenák együtt  utolérhetetlen társaságot alkot.

A Zelenákok szeretik az életet, a társaságot, szeretik a jó ételeket és az egészséges sütiket (fogyott bőven) és a finom (gluténmentes) sört.

A Zelenákok büszkén viselik nevüket, kíváncsiak a többi Zelenákra, őseikre, amely érdeklődésüket a későbbiekben egy családfa kutatási, rokoni szálakat felderítő lehetőség biztosításával kívánunk segíteni.

A jelenlévők annyira jól érezték magukat, hogy elhatározták, hogy a Zelenák napot évente egy alkalommal, szeptember elején megismételik. A következő, 2018-as találkozóra Hegyaljáról érkezett meghívás egy kétnapos Zelenák találkozóra, amelyet a jelenlévők kitörő örömmel fogadtak. A részletekről időben tájékoztatni fogjuk Önöket, Hegyaljára is várunk minden Zelenákot, függetlenül attól, hogy az első találkozón részt vett-e, vagy nem.

Az összejövetel délután két óra körül kezdődött, és már hat óra is volt, amikor az utolsó Zelenák is távozott. Kicsit fáradtan láttunk a romok eltakarításához, de azzal a jó érzéssel, hogy felemelő érzés volt a Zelenákok között eltölteni néhány órát. Ettől a naptól már én is elmondhatom, hogy a testvéreim mellett további Zelenákokkal nőt a családom.

Remélem a következő találkozón további Zelenákokat (családtagokat) ismerhetek meg és tovább  bővül a már így is népes családom.

 

Üdvözlettel:

Zelenák András

Kosár